Schrebaux

Det har varit mycket på sistone. Dels att styra ihop allt inför Ärta-utställningen, så har jag hjälpt några vänner med flytt från Göteborg till Stockholm, med mera, med mera. Men så har jag haft massa inlämningar på sommarkurser jag läser just nu. En sommarkurs om HBO och en om vampyrer. Till vampyrkursen har jag en stor inlämning som ska vara färdig imorgon och som brukligt är när det ska pluggas så gör jag något helt annat istället. Så igår satte jag mig och lekte med Korg DS-10. Det är en gammal Korg-synt som har gjorts om till ett "spel" till Nintendo DS. Så jag lekte ihop en låt och skulle lägga upp den på youtube, men då tyckte jag det blev så tråkigt att ha en stillbild till videon så jag lekte ihop en liten animation i flash också. Här är det hela:


Brunis

För ett tag sedan fick jag en låda full med kameror av min morfar. Detta var en av dem - Brownie, tillverkad mellan 1946-1957 - men jag har inte testat den förrän nu. Den blev omedelbart en favorit! Den använder 120-film, men är ganska simpel och lådan inuti är väldigt stor, så varje bild på negativet blir väldigt stor - så när jag fotade och rullen var slut efter 6 kort blev jag väldigt förvånad. Men det blev ett himla sexigt negativ och bilderna blev jäklig bra, så jag är nöjd. Den släpper in mer ljus än den här typen av simpla kameror brukar göra, vilket betyder att det går bra att fota även när det är mulet. Tyvärr tar inte min nyköpta scanner 120-film (dessutom exponeras hela negativet ända ut i kanterna) så jag får scanna i två delar och pussla ihop dem. Det funkar ju ganska bra, men är inte jättesmidigt.

Ayumi, som jag lärde känna när jag bodde i Tokyo för fem år sedan, kom på besök under Way Out West. Mycket trevligt!

Erik skulle också på Way Out West.


Jack och Kristina flyttade upp till Stockholm och jag följde med för att köra bilen tillbaks till Göteborg.

Nya tider.

Ärta

Större delen av året har jag i skuggorna styrt ihop ett projekt kallat Ärta, som samlat 8 bildkonstnärer och 8 textförfattare som skapat text och bild om vartannat, inspirerade av texten eller bilden före. Som en stafett. Tanken är att det ska bli en bok, men till det behövs pengar så tills vi har det så visar vi upp det som en utställning, vilket man behöver väldigt lite pengar för att genomföra. Särskilt när Göteborgs Kulturkalas och Stadsbibliotek blir peppade på idén och låter oss ställa ut under deras flagg.

 

Vernissage är imorgon klockan 17:30-18:30, sedan kommer utställningen hänga till söndag 15/8.


Medverkande i projektet/utställningen är:

Text:
Jimmy Alm
Jack Andersson
Naima Chahboun
Nina Fries
Susanna Martelin
Odin Nordhagen
Sabina Ostermark
Carl Papworth

Bild:
Emma Ahlqvist
Sara Bergkvist
Emma Ekstam
Love Hultén
Marita Jansson
Josef Jägnefält
Erik Melin
Maja Petersson

Projektledare:
Steve Nyberg
Stina NilssonEnyaboda 2010

Jag var på Emmaboda förra veckan och passade då på att testa att fota med 35mm i min Holga. Det var lite bökigt att byta rulle eftersom filmen var tvungen att plockas ut i mörker, men jag gjorde det i botten av min sovsäck och det visade ju sig funka fint! Jag har dessutom experimenterat lite med framkallningen, då det är färgrullar (billig skit från Clas Ohlson) som jag framkallat i mina svartvitt-kemikalier. Funkar utmärkt! Blir kanske lite mörkt och lite kornigt, men äsch!


Dendrolagus!

Jag har startat en ny blogg!Dendrolagus heter den, och finns på dendrolagus.blogspot.com. Det är jag och nio andra kreativa sinnen som kommer uppdatera den en gång om dagen med en bild som inspirerats av den tidigare. Den har varit igång tre dagar och är redan asbra.

RSS 2.0