Holgafest!

Jag framkallade tre rullar film från Holga i helgen. De innehöll foton från i somras och fram till förra helgen. Några av dem ser ut så här:
Julklappsprojektet

Jag och en kompis köpte varsitt litet anteckningsblock och gav varandra uppgiften att fylla det med teckningar. Sedan byter vi dem med varann som julklappar. Så här blev mitt:Vissa fina saker, vissa fula. Mest en kul idé och ett trevligt projekt. Och en fin julklapp.

God jul!Detta är min lucka i julkalendern som användarna på ett tv-spelsforum jag hänger på gör. Jag var lite sent ute då filmen skulle vara färdig idag och jag har i princip gjort allt - skisser, bygge, filmning, ljudarbete och klippning - på två dagar ungefär. Och det är det som är charmen med stop motion tycker jag. Det är så simpelt och går så himla fort när man väl sätter sig ner och gör det. Bara gört!

Behind the scenes:

Inspelningsplatsen. När jag var mitt i inspelningen av tredje och sista scenen så dog batteriet i min kamera. Då fick jag lite panik eftersom jag redan var stressad över att hitta färdigt i tid. Men så kom jag på att Erik har ju en kamera. Så jag fick låna den.


Rekvisita, skådespelare och kulisser. Tror det är det mesta här. Nej, inte de stängda ögonen förresten. Det var ganska pilligt att försöka byta ögon utan att flytta på kroppen (för mycket). Men det braiga med stop motion är att det bara ser fint ut att det är lite ryckigt.


Skissen till första scenen.


Skiss till scen 2.


Och scen tre. Bossen ser något annorlunda ut i den färdiga filmen...

Tapetprojekt!

Ett av de stora projekten jag nämnde tidigare. Och nu är det färdigt!
BEHIND THE SCENES:


Jag och en klasskompis jobbade tillsammans och designade tapeterna. (Hon ritade blommorna, för mina blommor blev bara karikatyrer av blommor...) Vi började med att mäta ut var varje ram skulle läggas eftersom man inte kan måtta ut det när man väl börjat trycka och har ramen full med färg. Först tryckte vi blå färgblobbar.


Ovanpå dem tryckte vi växterna i grönt.
Sedan ytterligare ett "lager", med små nyckelpigor som knallar omkring och har det gött. (Dem färglade vi för hand. Röda. Vi färglade även några blommor gula.)


Sen var det bara att hänga upp allt!

Klart!

UPPDATERING!
Här komer en närbild också. Upptäckte att jag hade missat det.

Tillfälligt avbrott

Nu har det blivit en såndär pinsam tystnad här igen. Men anledningen är att jag den senaste tiden har arbetet på ett par större projekt, som tar lite längre tid att slutföra. Men nästa vecka kommer de börja bli färdiga. Då släpper proppen och så blir det nog lite mer action här igen.

Den här bilden såg jag när jag gick förbi ett bord med en uppslagen bok om dadaismen:

Det är Hans Arp som gjort den och den heter "Untitled (Collage with Squares Arranged According to the Laws of Chance)". Jag tycker den är fin.

RSS 2.0