Grattis!Erik fyllde år och fick av oss ett besök på VIP-bio med kollektivet. Så här såg presentkortet ut.

I come in pieces!

Nu är den färdig, min lilla manchesterrobot. Och dess namn är C-ROID. Säg hej till publiken!Han ska spela huvudrollen i en kommande musikvideo, till Fredrik Ståhls Stoic Calm, från skivan Universally Personal, som jag gjorde skivomslaget till. Egentligen var deadline nån gång i juni, men sommartid är sommartid... Förhoppningsvis dröjer det inte länge till nu. Nu när  huvudpersonen är redo.


The Making of C-ROID:


Gaffatejp och kartong. Simpelt och snyggt. För mer stabilitet hade man ju kunnat limma också.


Sen limmade jag bara på tyget rakt på. Karlssons klister är grejen!


Att få snygga skarvar tog lite tid, men envishet och övning ger färdighet...


För att lederna ska gå att röra limmade jag fast små billiga supermagneter.


Jag har fått ett hem, jag har fallit på plats, jag har satt ihop mig själv som en plastbyggsats.


Hela världen ligger nu för hans fötter. Hjul. Åh, larvfötter hade ju vart en bra idé annars...

Job's done!

Äntligen färdig! Deadline var i söndags och jag lämnade in den för granskning fastän jag inte var helt färdig och nöjd med den. I natt blev jag dock det. Färdig åtminstone. Ganska nöjd också.


Knappt 4 minuter lång är den och finns på Newgrounds, där man kan betygsätta och kommentera om man vill. Men det kan man ju även göra här i kommentar-fältet. För att se filmen i fullskärm kan man ladda ner filen här (ca 800 kb).

Så nu kan jag gå vidare till mina andra projekt. Har redan klurat ut några nya animationer, men de får vänta lite eftersom jag har en del projekt som redan är påbörjade som ska plockas upp och göras färdiga. Och snart börjar skolan igen och då kommer det bli fart på skutan.

Här kommer storchen!Puh. Två dagar har jag nu använt till att kriga med bone tool i flash. I teorin är det världens mest fantastiska verktyg, som innebär att man bygger upp ett skelett med fixerade leder som man sedan kan röra så att figuren får naturliga rörelser. I praktiken är det dock väldigt märkligt buggigt. Så nu har jag som sagt använt två värdefulla dagars arbete till att försöka kringgå buggen och använda verktygets princip i alla fall. Och med det så lossnar proppen, eftersom större delen av min film bygger på detta, och förhoppningsvis ska jag hinna färdigt till deadline på söndag ändå.

Klockan är mycket och det är dags att sova.

Some Day

För ett tag sedan postade jag en bild från min kommande animerade kortfilm och sa att den skulle vara färdig om en månad. Nu är det bara en vecka kvar så nu kommer några fler bilder, en från varje scen i filmen.Vad som försiggår på datorskärmen i sista scenen kan nog komma som en chock för många tittare, men jag ska försöka göra det så snällt som möjligt. (Jag kan inte riktigt bestämma mig för om fågeln ser ledsen eller glad ut... Men det är nog en bra sak.)

The Blue Man

Jag håller på att lär mig flashanimation nu som sagt. Och för att lära mig vissa grejer slängde jag ihop en liten kort struntsak. Inspirationen kommer från det kommande DS-spelet Scribblenauts (som kommer vara världsbäst!) och, så klart, Mega Man. Mycket tv-spel alltså!


Filmen finns på Newgrounds, där man även kan betygsätta och ge kommentarer om man vill.

Nya tryck!

Gamla tryck, nya kassar!

Har tryckt upp ett tio-femtontal kassar i dessa två olika modeller och dessa fyra olika färger:


Dessa kassar har jag just tryckt upp och säljer till dem som är intresserade. 100 kr stycket kostar de. Det är dessa fyra färger jag har just nu. I dessa två olika modeller. Den med kort handtag är mer robust än den med långt handtag och har dessutom bälgar så den är lite mer fyllig. De är typ 40x40(x5 på de med kort handtag) cm. Jag har ca 10-15 stycken just nu. 4-5 av de med långt handtag. (Här finns en lite större (men suddig) bild om man vill se trycken lite tydligare.)

Hör av dig om du är sugen på en kasse!


Såhär ser de mer robusta kassarna med kort handtag ut.

RSS 2.0