Skissblock

Jag bläddrade igenom massa gamla skissblock och scannade in sånt som inte såg för hemskt ut. Det mesta är nog av en lite annan karaktär än det jag brukar visa upp här på bloggen, som väl är ganska färgglatt och glatt över huvud taget. Men när jag sitter och ritar blir det oftast mycket linjer och former snarare än föreställande teckningar. Så här ungefär:

Musiko baby!

Erik styrde ihop en stödspelning för Carro och Leo, och under kvällen spelade bland annat Fredrik Ståhl (vars senaste skiva jag gjorde omslaget till). Jag var där med kameran och lattjade. Ljuset var var fördelaktigt så det blev en hel del snygga bilder.Musiken var också fin.

Ett annat band som spelade, Beat up Betty, var också jäkligt grymma. De fick mig att tänka på Misfits, som jag nu lyssnat på resten av kvällen. Det borde ni också göra.

I ain't no goddamn son of a bitch!
You better think about it baby!
I ain't no goddamn son of a bitch!
You better think about it baby, babe!

Where Eagles Dare

The workstation

Jag gillar att titta på film samtidigt som jag jobbar. Brukar koppla min ibook med en film till tv:n i vardagsrummet och lägga mig i soffan och rita, eller vad det nu är jag håller på med. Men ibland så vill jag ju använda datorn i mitt arbete. Då kan jag ju inte titta på film i datorn samtidigt. Så då får jag ta till den gamla stationära datorn och då kan det se ut så här på min arbetsplats...Dessutom; Archie Bronson Outfit släpper nytt album i mars, så det är dags att börja fira! Den nyheten har jag väntat på i över ett år och den gör gällande att albumet kommer släppas tillsammans med en dvd med musikvideos till alla låtarna, regisserade av ABO själva och deras vänner. Peppen startas med den fantastiska videon till den fantastiska låten Dart for My Sweetheart.


Det är inte lätt

att teckna självporträtt.


Filmer here, filmer there. Filmer, filmer everywhere.

Göteborgs Filmfestival, som drar igång i slutet av månaden (bästa tiden på året här i Göteborg) har startat ett nytt filmpris. Dragon Award New Talent. Det är till för att visa att festivalen är nere med kidsen och vet att internet finns, genom att belöna "webbaserad film". Jag har två filmer med i tävlan där. Så gå in och rösta, vettja!

En av filmerna, den gamla godingen Some Day, lyckades jag aldrig exportera till rätt format när jag gjorde den, så jag fick aldrig upp den på vimeo och youtube, och därför inte heller här i bloggen. Men nu när jag skickade in till den här tävlingen så lyckades jag äntligen. Så nu kan man se den här på bloggen också:


(Men glöm inte att gå in på Dragon Award New Talent och rösta på den också.)


Och visstja, jag har pysslat till utseendet här på bloggen lite. Men några säger att det ser konstigt ut i deras datorer. Hos mig ser det ut som jag vill, men om någon mer tycker det ser knasigt ut får ni gärna säga till.

Stylomophone

Jag har köpt mig en Stylophone. Det är en liten behändig synt som man spelar med en penna. På ett ungefär. Bowie använde den i Space Oddity och Kraftwerk använde den i Pocket Calculator. Nu är det min tur att göra underverk.Tyvärr har jag lite problem med att spela in till datorn så att ni får höra hur det låter, men jag jobbar på det. Det är en liten video på gång. Så länge kan ni få höra en japan förklara hur den funkar.


Ett steg framåt

Nu är det ett nytt år, och det är många nya projekt som startats. De flesta är i idé- och skisstadiet och kommer nog dröja lite innan de är färdiga. Men här är en titt på ett projekt som ska vara färdigt i slutet av januari, och som jag borde ha mer än detta att visa upp av:För dem som inte ser det så föreställer det mig i vårat vardagsrum. Och det är en av ca 10-15 scener/miljöer i en kort (faktiskt!) flashanimation som alltså ska vara färdig om några veckor.

RSS 2.0